Acaciastraat 58 | Nijmegen (oost)

Angela Verbeeten

Betrouwbare liefdevolle zorg

Sinds 26 jaar werk ik als verloskundige met hart en ziel voor aanstaande ouders. De eerste jaren in verschillende praktijken, daarna  15 jaar in een groepspraktijk en sinds 2014 bij JUNO. Mijn streven is een betrouwbare én een persoonlijke begeleiding van zwangerschap en bevalling. Liefdevolle zorg noem ik dat.
Ik zag het aantal collega’s met wie ik de zorg voor vrouwen deelde toenemen van 2 naar 3, 4, 5, 6 verloskundigen. Het persoonlijk contact met vrouwen en hun partners werd minder. Tijdens een reis in 2012 naar verloskundigen in USA en Canada, en in 2013 naar Nieuw-Zeeland, ontmoette ik verloskundigen die solo of met zijn tweeën werkten. Door hen ging ik anders naar Nederland kijken en met name naar hoe wij als verloskundigen onze praktijken organiseren.

Verloskundige Nijmegen

In 2014 nam ik het besluit mijn hart te volgen. Als solo-verloskundige kan ik persoonlijke zorg bieden aan aanstaande ouders en hen begeleiden tijdens het hele proces van moeder of vader worden.

Naast mijn werk als verloskundige zet ik mij in voor meer samenwerking tussen professionals in de zorg. Onder het motto “Verbinden – Inspireren – Creëren” heb ik mij altijd bemoeid met de organisatie van geboortezorg in de regio en op landelijk niveau.
Regionaal was ik betrokken bij de oprichting van de Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen e.o. (2005), het Verloskundig Centrum Nijmegen e.o. (2006) , de Stichting Prenatale Screening Nijmegen (2007) en het Consortium Oost Nederland Bevalt Goed (2011).
Van 2007 tot 2013 zat ik in het bestuur van de Nederlandse beroepsorganisatie voor verloskundigen KNOV waarvan 3 jaar als voorzitter.

Daarnaast maakte ik vele studiereizen. Vanuit de ervaringen die ik heb opgedaan en de visie die ik heb opgebouwd geef ik trainingen voor verloskundigen en organiseer ik studiereizen.

Ik ben moeder van drie kinderen en getrouwd met Frank.

Wat betekent JUNO?
JUNO is de Romeinse godin die vrouwen beschermt. Juno waakt over de vrouw als maagd, als minnares, als partner en als moeder. Juno brengt het licht en het leven.