Acaciastraat 58 | Nijmegen (oost)

Vaccinaties doen meer goed dan kwaad

Vaccinaties doen meer goed dan kwaad. Met deze infografic laat Science zien wat het resultaat is van invoering van diverse vaccinaties in de USA.

Er is in wereldwijd én in Nederland veel discussie over vaccineren. De communicatie van het RIVM zou te wensen overlaten, de terugloop van kinderziekten waar tegen wordt gevaccineerd zou eerder aan hygiëne-maatregelen te danken zijn dan aan vaccinatie en bovendien zouden kinderziekten vaak een onschuldig verloop hebben. Het is voor de huidige generatie ouders lastig dat het alweer zo lang geleden is dat kinderziekten een groot probleem waren. Als je leest dat er aluminiumverbindingen of formaledyde in vaccins zitten klinkt dat best eng. Dat dezelfde verbindingen ook van nature voorkomen in moedermelk en fruit maakt het minder eng maar dat moet je dan wel weten. Hoe vaak kwamen de ziektes voor en wat heeft vaccinatie bijgedragen? Ouders hebben recht op duidelijke info en antwoorden op hun vragen. De feiten over vaccinaties zijn duidelijk maar het helpt als ze inzichtelijk worden weergegeven.

Science zegt: vaccinaties doen meer goed dan kwaad.

Ik zeg: zorg dat ouders goede toegang hebben tot volledige informatie zoals ook hoe effectief vaccinatie is en wat de bijwerkingen zijn.

Het RIVM doet dat ten dele: het Rijksvaccinatieprogramma

Voor wie meer wil weten: deKennisvanNu